Ons verhaal

Wij zijn Vondst Design – een Nederlands designlabel dat oude radio’s opknapt en vernieuwd om ze weer werkend en gewild te maken. Al onze producten zijn handmatig omgebouwd, op een zo duurzaam mogelijke manier. Iedere radio is met aandacht en geduld omgebouwd tot het best mogelijke resultaat: een vintage radio met Wifi én Bluetooth.

Ontstaan
Vondst Design is in 2021 opgericht door Wikki van Leijden (Product design engineer) en Danny Engeringh (Electrotechnicus), twee ambitieuze . Vondst design is ontstaan gedurende hun studietijd, geïnspireerd door de enorme hoeveelheden afgedankte goederen elke dag op straat in Amsterdam. “Doordat we regelmatig herbruikbare materialen en producten vonden op straat zijn we op de naam Vondst Design gekomen”. Ondertussen is Vondst Design gericht op het opknappen en opbouwen van niet-werkende vintage radio’s tot moderne must-have speakers.

Werkwijze
Wij werken met oude radio’s die niet of nauwelijks meer functioneren. Aangezien deze vintage radio’s een ware toevoeging zijn aan elk interieur bouwen wij ze om tot werkende speakers. Wat voor ons het belangrijkste is, is het behoud van de originele behuizing. Waar nodig restaureren wij deze en herstellen wij oude elementen om het in originele staat terug te brengen. Doordat we werken met écht oude producten zijn sommige gebruikssporen onvermijdelijk, maar dit verteld en versterkt juist het verhaal dat schuilt achter de radio’s. Om kwalitatief hoogwaardig geluid te garanderen vernieuwen wij het gehele binnenwerk, waarbij moderne technologieën worden ingebouwd. Het oude binnenwerk wordt in het kader van duurzaamheid niet weggegooid, maar aangeboden aan diverse partijen om hergebruikt te worden. Voor elke radio wordt een nieuw plan gemaakt om alle gewenste functionaliteiten in het ontwerp te kunnen bouwen.

Missie
Onze missie is om oude producten een nieuw leven te geven, afgestemd op de behoeftes van de moderne maatschappij. Hierbij houden we rekening met de herkomst van de materialen/onderdelen, de impact die het maakt en proberen we zo circulair en duurzaam mogelijk te werk te gaan.

Visie
Wij geloven dat het aanschaffen van een vintage radio zorgt voor een voldaan gevoel op zowel esthetisch als duurzaam vlak. Een dergelijk nostalgische eyecatcher verrijkt jouw interieur terwijl je tegelijkertijd een afgedankt product een nieuw leven biedt. Daarnaast voorziet het je ook nog eens van prachtige klanken en het grootste bedieningsgemak.