Vintage radios met Wifi en Bluetooth

Echte oude vintage radio’s, opgeknapt en omgebouwd tot moderne speakers met Wifi en Bluetooth. Koppel meerdere radio’s voor een multi-room stereo geluid. Stream je favoriete muziek via je mobiel of laptop met apps als Spotify. Deze vintage radio’s zijn een prachtige aanvulling in ieder interieur.

Echte oude radio’s

Wifi én Bluetooth

Gratis verzending

Actieve filters

Filter op prijs

Filteren op voorraadstatus

Filteren op eigenschap

Filter op beoordeling

FAQ

Welke vintage radio’s worden omgebouwd?

Wij gebruiken oude vintage radio’s van Philips, Telefunken, Korting en Grundig. Deze worden volledig handmatig gerestaureerd in originele kwaliteit. Het binnenwerk wordt vernieuwd en voorzien van een moderne speaker, Bluetooth connectiviteit en een Wifi module.

Hoe werkt Bluetooth?

Bluetooth is een draadloze technologie die apparaten in staat stelt om op korte afstand met elkaar te communiceren. Apparaten kunnen met behulp van Bluetooth draadloos gegevens uitwisselen door korte radiogolven te gebruiken. Het koppelen van apparaten via Bluetooth maakt het mogelijk voor hen om verbinding te maken en gegevens, zoals audio of bestanden, draadloos te delen. Onze speakers zijn voorzien van een Bluetooth ontvanger, zodat jij moeiteloos muziek kan streamen via je telefoon, laptop of tablet.

Hoe werkt verbinding via Wifi?

Wifi is een draadloos netwerk waarmee gegevens kunnen worden uitgewisseld. Door onze speaker toe te voegen aan jouw Wifinetwerk kan deze worden gevonden in een streamingsapp zoals Spotify. Zolang het zendende apparaat verbonden is met hetzelfde Wifinetwerk als de speaker kan je gemakkelijk jouw favoriete muziek streamen.

Wat is het verschil tussen ‘Retro’ en ‘Vintage’?

“Retro” verwijst naar een stijl of ontwerp dat geïnspireerd is op trends of modes uit het verleden, vaak met een moderne twist. Het is een hedendaagse interpretatie van vroegere stijlen. “Vintage” daarentegen verwijst naar authentieke items uit het verleden, doorgaans van hoge kwaliteit en vertegenwoordigend voor een specifiek tijdperk. Retro is een imitatie van het verleden, terwijl vintage daadwerkelijk afkomstig is uit het verleden. Wij maken uitsluitend gebruik van echte vintage radio’s, die wij ombouwen tot moderne speakers met Wifi en Bluetooth.

Kan ik mijn bestaande Wifi-netwerk gebruiken om de speaker te verbinden?

Zeker! Je kunt je vertrouwde Wifi-netwerk gebruiken om de speaker te verbinden. Dit is zelfs nodig, aangezien zowel het zendende apparaat (telefoon, tablet, laptop) als het ontvangende apparaat (speaker) op hetzelfde netwerk aangesloten moeten zijn om te kunnen verbinden. Alleen door verbonden te zijn met jouw eigen Wifi-netwerk kun je volledig profiteren van de mogelijkheden en al je favoriete muziek afspelen. Dus, zorg ervoor dat je deze belangrijke stap neemt om moeiteloos te genieten van al je nummers vanaf elk compatibel apparaat op hetzelfde netwerk.

Is er een mobiele app nodig voor de verbinding via Wifi of Bluetooth?

Bij aanschaf van een Vondst-speaker wordt een gratis app verstrekt, essentieel voor de configuratie met jouw Wifi-netwerk. Deze configuratie is eenmalig, enkel vereist bij het eerste gebruik. Indien je enkel kiest om de Bluetooth-verbinding te gebruiken is de app volledig optioneel. Bovendien biedt de app mogelijkheden om jouw persoonlijke luisterervaring te verfijnen door aanpassing van de geluidsinstellingen van de speaker. Heb je meerdere Vondst speakers? Koppel deze dan in dezelfde app voor het creëren, om te genieten van het multi-room geluidseffect voor een optimalere luisterervaring.

Wat houdt ‘Multi-room stereo geluid’ in?

Multi-room stereo geluid stelt je in staat om dezelfde muziek in meerdere kamers te synchroniseren, waardoor je eenvoudig muziek andere audio kunt uitbreiden door het hele huis. Indien je meerdere Vondst-speakers in bezit hebt kunnen deze worden gekoppeld via de bijgeleverde mobiele app, om zo van jouw favoriete muziek te kunnen genieten door het hele huis!

Ondersteunt de speaker streamingdiensten zoals Spotify of Apple Music?

Absoluut! De ingebouwde module is compatibel met de volgende streamingsdiensten: Spotify, Apple Music, Amazon Music, Tidal, Deezer, Qobuz, TuneIn, Internet Radio, Napster, iHeart Radio, Radio Paradise.
Aangezien er meerdere protocollen in de ingebouwde module zitten, zijn er mogelijk ook andere streamingsdiensten compatibel met onze speakers.

Hoe is de geluidskwaliteit in vergelijking met moderne luidsprekers?

De geluidskwaliteit van onze speakers is vergelijkbaar met moderne luidsprekers. Wij waarborgen deze kwaliteit door constant onderzoek te doen naar de beste luidsprekers en intensief te testen. Het originele binnenwerk van de vintage radio is volledig vervangen door nieuwe, moderne onderdelen, waaronder een full-range woofer luidspreker. Op deze manier behouden we de charme van de vintage radio én voldoet deze aan moderne luisterverwachtingen.

Werkt de speaker op batterijen?

Nee, onze speakers werken op netspanning. Er wordt standaard een adapter meegeleverd waarmee de speaker kan worden aangesloten op de netspanning, door deze in het stopcontact te stoppen. Geniet op deze manier dus van eindeloze muziek, zonder lege batterijen!

Is de speaker te gebruiken met zowel iOS als Android-apparaten?

Zeker! Je kunt via zowel Wifi of Bluetooth verbinden met de speaker en deze verbindingstechnologieën staan los van de verschillende besturingssystemen. Voor het koppelen van de speaker aan jouw Wifi-netwerk heb je de bijgeleverde gratis app nodig, welke beschikbaar is in zowel de Google Play Store en de App store.

Ondersteunt de speaker spraakoproepen via Bluetooth?

Nee. Indien je verbonden bent via Bluetooth met de speaker zullen inkomende oproepen niet worden ondersteund. Dit betekent dat je de oproep uiteraard wel kunt opnemen, maar dat deze niet over de speaker hoorbaar zal zijn (wel over de telefoon). Telefoneren terwijl je verbonden bent met een Vondst-speaker is dus wel mogelijk.

Wordt er een handleiding meegeleverd voor installatie en configuratie?

Absoluut! Voor elke radio maken wij een nieuwe handleiding, aangezien elke radio weer uniek is en de functies en knoppen dus verschillen. Bij aanschaf van een Vondst-speaker wordt er standaard een handleiding en een netspanning-adapter meegeleverd, zodat je direct aan de slag kunt met het instellen van de speaker! Twijfel niet om bij eventuele onduidelijkheden of vragen tijdens de configuratie van de speaker contact met ons op te nemen, om de juiste instelling van de speaker te waarborgen.

Kan ik de speaker delen met andere gebruikers in mijn huishouden?

Natuurlijk. Hoewel er tijdens het afspelen van muziek maar één apparaat verbonden kan zijn, is het niet zo dat de speaker maar compatibel is met één apparaat in het gehele huishouden. Elk mobiel apparaat dat aangesloten is op hetzelfde Wifi-netwerk en/of dat beschikt over Bluetooth kan verbinding maken met de speaker. Sommige streamingsdiensten, zoals Spotify, maken het zelfs mogelijk om de muziek te beheren vanaf alle apparaten die op hetzelfde account functioneren. Echter is dit afhankelijk van de streamingsdienst en kunnen wij dus niet garanderen dat dat werkt.

Wat voor garantie geldt er op de speakers?

Wij bieden 3 jaar garantie op al onze speakers (deze garantie is alleen geldig op producten die correct zijn gebruikt en niet open zijn gemaakt). Functioneert de speaker niet goed meer binnen deze termijn dan zal deze kosteloos worden gerepareerd. Indien de termijn van 3 jaar is verlopen bieden wij nog steeds een reparatieservice aan tegen de nodige vergoeding, om te zorgen dat de vintage radio’s niet zomaar verloren gaan. Wil je echter toch van de speaker af op den duur? Wij bieden je de mogelijkheid om de radio naar ons terug te sturen. Zo kunnen wij de onderdelen wellicht hergebruiken en krijg jij een klein deel van het aankoopbedrag terug. Neem contact met ons op voor informatie en instructies over het retourneren. Zo maken we de wereld samen een stukje duurzamer!